Historien om DARO

DARO har siden 70'erne produceret køreposer og regnslag til kørestolsbrugere. Det var ægteparret Dagmar og Robert, der i sin tid startede DARO, heraf navnet (DA-gmar og RO-bert). Begge var drevet af at kunne hjælpe og give handicappede gode muligheder for et aktivt og komfortabelt liv.

Jette Filskov Olsen overtog firmaet i 1984, hvor hun hurtigt udvidede sortimentet med flere specialprodukter. Hun lod kunderne være med til at præge udviklingen, da hun mente, at det var dem, der bedst vidste hvilken beklædningsdel, der gav dem udfordringer i hverdagen og hvordan. Jette startede med at drive firmaet alene, men i takt med en stigende efterspørgsel, voksede det og der kom flere ansatte til. Alt blev dengang designet og produceret på en nedlagt landejendom nær Bredsten ved Vejle.

DARO blev i 2010 opkøbt af AJ Stole, der siden 1981 har produceret sædeløsninger til elektriske kørestole, og dermed kender kørestolsbrugerens behov for individuelle tilpasninger. Produktionen blev flyttet til Lystrup i Århus, hvor der i dag arbejder 11 medarbejdere - 4 ved DARO og 7 ved AJ Stole. På samme tid flyttede man også dele af DARO's produktion til Polen, hvor en kompetent systue i dag syer alle produkterne. Hele administrationen, opmåling, design, mønsterkonstruktion, kvalitetskontrol og lager er fortsat i Danmark.

Den 1. januar 2019 fusionerede DARO og AJ Stole med søsterselskabet KR i Hadsten som udvikler og producerer hospitals- og plejesenge. DARO er nu en del af den større velfærdsvirksomhed able nordic a/s, med direktør Lars Phillip Knudsen i spidsen og leverer i dag produkter til både Danmark og Norge.

Adobestock 188030473

Kontakt os