Vores historie

Hvorfor navnet DARO? 

DARO har siden 70'erne produceret køreposer og regnslag til kørestolsbrugere. Det var ægteparret Dagmar og Robert, der i sin tid startede DARO, heraf navnet (DA-gmar og RO-bert). Begge var drevet af at kunne hjælpe og give handicappede de bedste muligheder for et aktivt og komfortabelt liv.

Vokseværk i Bredsten

Jette Filskov Olsen overtog firmaet i 1984, hvor hun hurtigt udvidede sortimentet med flere specialprodukter. Hun lod kunderne være med til at præge udviklingen, da hun mente, at det var dem der bedst vidste, hvilken beklædningsdel, der gav dem udfordringer i hverdagen og hvordan.

Jette startede med at drive firmaet alene, men i takt med en stigende efterspørgsel, voksede det og der kom flere ansatte til. Alt blev dengang designet og produceret på en nedlagt landejendom nær Bredsten ved Vejle.

Faglig ekspertise forenes i Lystrup

DARO blev i 2010 opkøbt af AJ Stole, der siden 1981 har produceret sædeløsninger til elektriske kørestole, og dermed kender kørestolsbrugerens behov for individuelle tilpasninger.

Produktionen blev flyttet til Lystrup i Aarhus, hvor der i dag arbejder 11 medarbejdere - 3 ved DARO og 7 ved AJ Stole. På samme tid flyttede man også dele af DAROs produktion til Polen, hvor en kompetent systue i dag syer alle produkterne. Hele administrationen, opmåling, design, mønsterkonstruktion, kvalitetskontrol og lager er fortsat i Danmark.

DARO by able nordic 

Den 1. januar 2019 fusionerede DARO og AJ Stole med søsterselskabet KR i Hadsten som udvikler og producerer hospitals- og plejesenge.

DARO er nu en del af den større velfærdsvirksomhed able nordic a/s - i daglig tale able - med direktør Lars Philip Knudsen i spidsen og leverer i dag produkter til både Danmark og Norge.

 

Toej Fra Daro 18 Red

Tal med en ekspert!

Pia M Baggrund
Pia Tøttrup Kobberø
Salgskonsulent

+45 40 89 01 00
ptk@ablenordic.dk

Kontakt os